ویژگی های عینک طبی خوب
طبق آمار سالهای اخیر، تقریباً 75 درصد از جمعیت بزرگسال جهان برای دیدن صحیح به نوعی عینک طبی احتیاج دارند. از عینک مطالعه گرفته تا عینکی که در حین ورزش استفاده میشود، دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است نیاز به استفاده از چنین لوازمی داشته باشید. به طور طبیعی، انتخاب عینک مناسب نیاز به کمی دقت و بررسی دارد و نیاز است تا به هنگام انتخاب یک عینک طبیِ خوب به یک سری چیزها (از جنسِ فریم گرفته تا نوعِ عدسیها) دقت بسیاری داشته باشید. اگر شما هم قصد دارید تا با ویژگیهای یک عینک طبیِ خوب آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید و تا انتها همراه emiroptic باشید.
خرید عینک میتواند یک کار چالشبرانگیز باشد؛ همه اینها به لطفِ سبکهایِ نامحدودِ موجود در بازار است که شما را تا حدی سردرگم میکند. همه ما میدانیم که عینکهای طبی برای رفعِ مشکلِ بینایی و داشتنِ وضوحِ دیدِ بیشتر ساخته شدهاند و نیاز است که شما در ابتدا توسطِ یک اپتومتریست یا چشمپزشک معاینه شوید و نسخه مربوط به نمره چشمتان را دریافت کنید. لازم به ذکر است افزایش سن، کار در محیطهای پرنور، خیره شدنِ طولانیمدت به نمایشگرهای دیجیتالِ کامپیوتر و موبایل و غیره … برخی از عواملی هستند که در احساس نیاز به عینک، نقشِ اساسی و مهمی را ایفا میکنند.
پیشنهاد میشود در صورتی که از نمایشگرهای دیجیتال استفاده میکنید و به دنبال عینک طبی مناسب هستید، مقالهی مربوط به عینک کامپیوتر را مطالعه کنید.
تاریخچه عینکهای طبی
بهطورکلی مخترع اولین عینک طبی مشخص نیست. سنکا تراژدی رومی (4 سال قبل از میلاد – 65 سال بعد از میلاد) گفته میشود که از یک کره شیشهای به عنوان ذرهبین برای خواندن همه کتابهای روم استفاده کرده است. همچنین گفته شده است که راهبان در قرون وسطی برای خواندن از کرههای شیشهای به عنوان ذرهبین استفاده میکردند.
کسانی که امروزه از عینک طبی برای دیدن جزئیات دنیا استفاده میکنند، در واقع این را مدیون رومیان هستند؛ چرا که برای اولینبار رومیان بودند که دریافتند با دستکاریِ شیشه میتوانند از آن برای بزرگنماییِ بیشتر استفاده کنند؛ چیزی مانندِ ذرهبینهای امروزی. به همین خاطر رومیهای ثروتمند دمندههایی مخصوصِ ساختِ شیشه را سفارش دادند تا از آن برای ساختنِ گویهای شیشهای استفاده کنند. شاید برای شما جالب باشد که از گذشته عینک زایس و عینک هویا جزو برندهای مطرح در دنیا بوده اند.
با گذشت زمان، کارگران شیشه و ذهنهای ایدهپرداز و خلاق، به تکمیلِ این هنر ادامه دادند و بلوکها و لنزهای شیشهای منحنی شکل و نازکتری تولید کردند. در آن زمان انجامِ این کار تحت هیچ شرایطی ساده نبود، زیرا همانطور که میدانید، شیشهای که بتوان از آن برای بیناییِ بهتر استفاده کرد باید تا حدِ امکان شفاف، تمیز و صاف باشد تا بتواند وضوحِ دیدِ بالاتری را فراهم کند.
اکثر مورخان معتقدند که اولین شکلِ عینکِ طبی در ایتالیا توسط راهِبان یا صنعتگران در پیزا (شاید ونیز) در حدود سالهای 1285-1289 تولید شده است. این عدسیها برای خواندنِ متونِ ریز استفاده میشد و طراحیِ آنها به شکل دو ذرهبین کوچک بود و در قابهای استخوانی، فلزی یا چرمی قرار میگرفتند که میتوانستند روی پل بینی متعادل شوند.
اولین نمایشگاهی که در آن استفاده کردن از عینک به نمایش گذاشته شد، نقاشیِ هنرمندِ ایتالیایی به نامِ توماسو دا مُدِنا Tommaso da Modena در سال 1352 بود. نقاشی او راهبان را در حالِ خواندن و نوشتنِ دستنوشتهها به تصویر میکشد که در آن یکی از راهبها در حالِ استفاده از ذرهبین است، اما راهبِ دیگر برای مطالعه از عینکی که بر روی بینی خود قرار داده، استفاده میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم که مقاله راهنمای خرید لنز طبی از صفر تا صد را مطالعه کنید.
بد نیست در این جا به این موضوع اشاره شود که اولین عینک در اوایل قرن 14 برای رفع دوربینی و پیرچشمی استفاده شده و لازم به ذکر است، عینک طبیای که برای رفع نزدیکبینی ساخته شد، سالها بعد از اینها بوده است.
ویژگیهای یک عینک طبی خوب
حال که با تاریخچه عینک و عدسیهای طبی آشنا شدید، باید بدانید که برای این که یک عینک طبی را بتوان “خوب” نامید، باید یک سری ویژگیهایی داشته باشد. با ادامه مطلب همراه باشید تا با برخی از این ویژگیها آشنا شوید.
هر عینک به طور کلی از دو بخش عدسی (لنز) و فریم ساخته شده است که ویژگیها و هماهنگیِ این دو در کنار یکدیگر، یک عینکِ طبی خوب و البته با کیفیت را به شما تحویل خواهد داد. ما توصیه می کنیم که اگر به عینک موبایل نیاز دارید، حتما به صفحه آن در سایت ما سر بزنید.
مقاله پیشنهادی: ویژگی های عینک طبی
انتخاب لنز یا عدسی خوب
عدسیِ طبی در واقع مهمترین بخشِ یک عینک طبی است که در زبان انگلیسی به آن لنز و در ایران به اشتباه به آن شیشه هم گفته میشود. دلیل اهمیت لنز یا عدسی این است که از این وسیله به جهت درمان استفاده میشود و اگر لنز مناسبی برای درمان مورد استفاده قرار نگیرد، به سلامتیِ چشمانِ شما صدمه جدی وارد میشود؛ البته لازم به ذکر است که بعضی افراد از این لنزها صرفاً جهت زیبایی استفاده میکنند که بحثِ دیگریست.
عمومِ شما عزیزان، زمانی که تصمیم به تهیه عینک میگیرید، به اشتباه در ذهنِ خود تنها و تنها به انتخابِ یک فریم عینکِ زیبا و جذاب فکر میکنید، اما باید بدانید که انتخاب عدسیِ طبیِ مناسب، بسیار مهمتر از فریم یا قابِ عینک است، چرا که این وظیفهی عدسی طبی است تا سلامتِ هر چه بیشترِ چشمانتان را فراهم کند و از این عضوِ به شدت مهم، بیشترین محافظت را داشته باشد.
یکی از مهمترین ویژگیهایِ یک عدسیِ خوب، وزنِ آن است که بهتر است سنگین نباشد و همچنین ضخامتِ خیلی زیادی نداشته باشد که خوشبختانه امروزه با پیشرفتِ تکنولوژی، این مشکل به طورِ کامل حل شده است زیرا چندین دهه است که بیشتر از 90 درصدِ عدسیهای طبی، از جنسِ طلق ساخته میشوند و دیگر مثل قدیم، از جنسِ شیشه برای ساختِ عینک استفاده نمیشود و همین موضوع به شدت باعثِ کاهشِ وزنِ عدسیها شده است.
همچنین برای نمراتِ بالا نیز، پلیمرهای متعددی با میزان فشردگیهای متنوعی استفاده میشود که با ضریب شکستهای 1.5، 1.56، 1.6، 1.67، 1.74 و حتی 1.76 نامگذاری و تولید میشوند که هرکدام ویژگیهای خاصِ خود را دارند که برای شرایطِ مخصوص به خود استفاده میشوند. پس اگر برای انتخابِ عدسیِ مناسب به خود نیاز به دریافتِ مشاوره رایگان داشتید، حتماً از طریقِ Whatsapp با مشاورینِ ما در تماس باشید تا کاملاً تخصصی و دقیق راهنمایی شوید.
یکی دیگر از ویژگیهای بسیار مهمی که بهتر است یک عدسی طبی از آن برخوردار باشد، UV400 بودنِ آن است. یعنی آنکه این عدسی تحتِ هیچ شرایطی اجازه ندهد تا امواجِ نامرئی و مخربِ فرابنفش Ultra Violet (UV) که منبعِ اصلیِ آن خورشید است، از آن عبور کند و به چشمانِ ما برخورد نماید. زیرا همانطور که میدانید اشعه نامرئیِ فرابنفشِ خورشید برای سلامتی چشم انسان بسیار ضرر دارد و موجبِ بروزِ بیماریهایی نظیرِ خشکیِ شدید و حتی آب مروارید میشود.
حال شما تصور کنید، فردی هستید که بهخاطر ضعفِ بیناییِ خود مجبورید تمامِ مدت از عینکِ طبی استفاده کنید و زمانی که در طولِ روز و زیرِ نورِ خورشید در حالِ رانندگی و پیادهروی در خیابان باشید، چشمانتان به صورتِ مستقیم و غیرمستقیم، دائماً در معرضِ اصابتِ امواجِ UV است و اینجاست که این ویژگی بسیار اهمیت پیدا میکند. پس بهتر است که از عدسیِ طبی با خاصیتِ UV400 استفاده نمایید.
ویژگی دیگری که امروزه نقشِ بسیار حیاتی و مهمی را در زندگی ما ایفا میکند، بلوکات و بلوکنترل بودنِ یک عدسیِ طبی است. این ویژگی فقط برای افرادی است که ساعتِ زیادی را در طولِ روز از سیستمهای کامپیوتری و موبایل و صفحه نمایشگرهای دیجیتال نظیرِ تلویزیونهای بزرگ و تبلت برای بازی و کار استفاده میکنند و برای افرادی که از این وسایل دیجیتال استفاده زیادی ندارند اصلاً ضروری نیست.
اگر شما هم قصد دارید تا با عینک بلوکات و بلو کنترل آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم مقالهی مربوط به آن را حتماً بخوانید.
استفاده مکرر از صفحه نمایشگرهای دیجیتال باعث میشود تا چشم در معرضِ نورهای مرئیِ بسیار پُر انرژیِ بنفش و آبی قرار گیرد و تکرارِ این موضوع در طیِ روزهای پیدرپی و در ساعاتِ طولانی، آسیبِ بسیار جدی و جبرانناپذیری را به چشم وارد مینماید و به تدریج عوارضی مانندِ چشم درد و خشکیِ شدیدِ چشم و حتی قرمز شدنِ چشم در ما پدید میآید که در اصطلاحِ جهانی به این عارضه Eyestrain گفته میشود.
به همین خاطر عینکهایی تحتِ عنوانِ عینک بلوکات و بلوکنترل تولید شد که از چشم در مقابلِ این نورهای مضر محافظت کند. پس اگر شما نیز فردی هستید که مدتِ زیادی در طولِ روز با نمایشگرهای دیجیتال درگیر هستید، پیشنهاد میکنیم تا مطالبِ مربوط به این عدسیها را در وبسایت ما مطالعه نمایید.
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک عدسی عینک طبی کدام است؟
انتخاب فریم مناسب
همانطور که گفتیم ویژگیهای یک عینک طبیِ خوب صرفاً به داشتنِ عدسیِ خوب محدود نمیشود بلکه شما با ترکیبِ یک فریم مناسب میتوانید بهترین نتیجه و عملکرد از عینکتان را با توجه به هدفی که دارید، دریافت کنید.
اولین نکتهای که شما باید در هنگام انتخابِ فریم عینک به آن توجه داشته باشید، وزن آن است؛ زیرا یک عینک طبی معمولاً برای ساعتهای طولانی و گاها روزهای متمادی بر روی صورت شخص قرار میگیرد و اگر فریمِ شما سبک نباشد و وزن بالایی داشته باشد، قطعاً شما را اذیت خواهد کرد. مگر اینکه بینیِ شما تحملِ این وزن را داشته باشد و شما با آن مشکلی نداشته باشید که این موضوع در افرادِ خاص اتفاق میافتد.
علاوه بر اینها، جنس فریمِ عینک طبیِ انتخابیِ شما نیز بسیار مهم است و شما در هنگامِ خرید عینک طبیِ خود بهتر است به آن توجه داشته باشید زیرا گاهاً بعضی افراد به برخی فلزها حساسیت دارند و این موضوعی است که تنها خودِ آن شخص از آن باخبر است و در هنگامِ خرید بهتر است تا فروشنده را از این موضوع مطلع نماید. همچنین یکسری از جنسها نیز بسیار بیکیفیت هستند و اصلاً ارزش خرید ندارند.
درست است که این عینکها قیمتشان نیز بسیار پایینتر است اما هیچوقت کیفیت را فدای قیمت نکنید! پیشنهادِ ما به شما این است تا از فروشگاههای معتبر و قابلاطمینان خرید کنید تا با خیالِ راحت بتوانید به پیشنهاداتِ آنها اطمینان کنید. اگر هم برای انتخابِ فریمِ مناسب برای خود به مشکل برخوردید اصلاً نگران نباشید زیرا ما در مقاله راهنمای خرید فریم طبی مناسب صورت تمام نکات مربوط به انتخاب بهترین فریم را ذکر کردهایم. شما میتوانید با مطالعه این مقاله مناسبترین فریم طبی مناسب فرم صورتتان را انتخاب کنید.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را ابتدا با تاریخچهای از عینکهای طبی آشنا کنیم و در ادامه به صورتِ اجمالی با ویژگیهای مهم و کلیدیِ یک عدسی طبی شما را آشنا نمودیم و ذکر کردیم که به هنگام خرید یک عینک طبیِ مناسب، بهتر است تا به چه نکاتی دقت داشته باشید. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.