عینک طبی میتوان گفت که یکی از اصلی ترین و مهمترین اکسسوریِ هایی است که تقریبا همگیِ ما از آن استفاده میکنیم، مخصوصا اگر از تاریِ دید و خُشکی و خستگیِ چشم نیز رنج میبریم. در ابتدا باید بدانیم که در صورتیکه با هریک از این علائم یعنی تاریِ دید در هنگامِ رانندگی و یا مطالعه و یا خستگی و خُشکی چشم شدید در هنگام کار با کامپیوتر و موبایل و … مواجه شدیم، بهتر است سریعاً به یک اپتومتریستِ با تجربه مراجعه نماییم تا معاینات اولیه روی چشمانمان صورت گیرد تا شرایطِ فعلیِ چشمانمان مشخص شود. و سپس بعد از دریافتِ نسخه مربوطه، برای تهیه عینک طبی، به عینک ساز مراجعه نماییم. اگر با واژه اپتومتریست آشنایی ندارید و نمیدانید که او کیست، پیشنهاد میکنیم تا حتما مقاله اپتومتریست کیست؟ را مطالعه نمایید تا بتوانید با آگاهیِ کامل، به بهترین مرکزِ چشم پزشکیِ نزدیکِ محلِ کار یا سکونتِ خود مراجعه نمایید. در ادامه نیز قصد داریم تا بصورت واضح و خلاصه، شما را با مراحلِ ساختِ یک عینک طبی آشنا کنیم تا در هنگامِ مراجعه به عینک ساز، هیچگونه سوال و ابهامی نداشته باشید. پس حتما تا انتهای این مقاله همراه emiroptic باشید.
مراحل ساخت عینک طبی چگونه است؟
- معاینه چشم : ساخت عینک طبی با مراجعه به مرکزِ بینایی سنجی شروع میشود. زمانی که شما ضعف یا خستگیِ غیر عادی در چشانتان حس میکنید باید هرچه زودتر به یک مرکز اپتومتری مراجعه نمایید. متخصصینِ این حوزه در آنجا به صورتِ کاملا دقیق و تخصصی، چشمانِ شما را معاینه میکنند و نسبت به شرایطِ فعلیِ آنها برای شما نسخه رسمی تجویز مینمایند که شاملِ نمره چشم و نوعِ عدسی طبیای است که نیاز است تا شما از آن استفاده نمایید.
- مراجعه به عینکساز : بعد از آنکه نسخه مربوط به چشمانِ خود را دریافت نمودید، لازم است تا برای انتخابِ فریم طبی و سفارش عدسی طبیای که متخصص برای شما تجویز نموده به یک عینکسازی معتبر مراجعه نمایید. در آنجا کلیه اقدامات لازم برای سفارش و آماده سازیِ عینکِ شما صورت میگیرد و دیگر نیازی نیست که شما برای ساخت عینک طبی خود به مرکزِ دیگری مراجعه نمایید. و در آخر از همان عینکسازی، عینک طبی خود را تحویل خواهید گرفت.
- انتخاب فریم عینک طبی مناسب : در هنگامِ مراجعه به عینکسازی و سفارش عینک طبی، یا شما خودتان از قدیم، فریم عینک طبی تهیه نموده اید و اینبار نیز قصد دارید تا عدسی طبی جدید را روی همان فریم طبیِ قبلی تراش دهید و یا نیاز به تهیه فریم جدید دارید. در صورت نیاز به تهیه فریم طبیِ جدید، به این توجه داشته باشید که فریم عینک طبیای را برای خود انتخاب کنید که اول از همه آن را دوست داشته باشید و به اصطلاح با آن رفیق شوید و زمانی که در آینه نگاه میکنید، احساسِ خوبی به شما دست دهد و اعتماد بنفستان بالاتر رود و در مرحله بعدی عینکی باشد که با فُرم صورت و سایزِ جمجمه شما هماهنگ باشد. اگر نمیدانید که چه عینکی برای شما مناسبتر است پیشنهاد میکنیم تا مقاله مربوط به انتخاب فریم طبی مناسب را مطالعه نمایید.
- انتخاب عدسی طبی (شیشه عینک) : مرحله نهایی انتخابِ شما، انتخاب کردنِ یک عدسی طبی مناسب و مارک دار است.
عدسی طبی اورجینال چیست؟ آن برند و مارکی است که وقتی در گوگل Google سرچ میکنید، خیلی سریع به وبسایتهای خودِ کمپانیِ اصلی،دسترسی پیدا کنید و بتوانید اظلاعاتِ لازم برای تضمینِ اصالتِ کالا را بدست آورید (مخصوصا برای عدسی های بلوکنترل) ولی متاسفانه اکثر عزیزان اصلا به کیفیتِ بینایی و سلامت چشمانشان اهمیت نمیدهند و از عدسی های ارزان قیمت چینی استفاده میکنند که این به شدت اشتباه است!!! - تراش خوردنِ عدسی : حساسترین و تخصصیترین قسمتِ آماده سازی یک فریم عینک طبی، تراش عدسی طبی است که مربوط به متخصصین لابراتوار تراشِ عدسی است. خیلی سال پیش، شیشه عینک فقط با دست و به صورت کاملا سنتی تراش میخورد ولی امروزه با آمدن تجهیزاتِ مکانیزه و دقیق، عدسی ها بدونِ دخالت دست، تراشیده شده و مطابق با نسخه ای که از پزشک دریافت نموده اید، بر روی فریمِ عینکی که انتخاب نموده اید پیاده سازی میشوند. باید توجه داشته باشید که تمام مسئولیتِ وضوح دیدِ مشتری، بر دوشِ اپتومتریست و چشم پزشک شما است، زیرا تمامی مراحلِ انتخابِ عدسی و تراش و نصبِ عدسی بر روی فریم، اجباراً باید مطابق با اطلاعاتِ درونِ نسخه انجام پذیرد. پس اگر نصبِ عدسی طبی بر روی فریم شما تا 95 درصد مطابق با نسخه باشد ولی باز هم شما دیدِ راحت و مناسب نداشتید، مشکل از نمرهی چشم شما خواهد بود و مسئولیتی در این زمینه بر دوشِ عینکساز نخواهد بود. پس حتما از تراش خوردنِ عدسی در یک لابراتوار تخصصی و حرفهای، اطمینان حاصل نمایید.
- نصب عدسی طبی روی عینک و تحویلِ نهایی : این مرحله نیز آخرین قسمتِ آماده سازی و ساخت عینک طبی شماست. در این بخش بعد از تراش خوردنِ عدسیِ طبی، دقیقا مطابق با نسخه چشم که از چشم پزشک یا اپتومتریستِ خود تحویل گرفته اید، عدسی طبی بر روی فریم عینک شما نصب میشود و پس از چک کردنِ نهایی زیر دستگاهِ لنزومتر Lensometer عینکِ شما آماده و بسته بندی میشود و در نهایت به شما تحویل داده خواهد شد. توجه داشته باشید که حتما در هنگام تحویل گرفتن عینک طبی خود، همانجا داخلِ فروشگاه عینکِ خود را بر روی چشم امتحان نمایید تا از وضوحِ دیدِ خود اطمینان حاصل کنید.
مشکلاتِ اساسی و شایع در مراحل ساخت عینک طبی
ساخت عینک طبی یکی از حساسترین و دقیقترین کارهاست. زیرا مستقیماً با سلامتِ چشم و وضوحِ بیناییِ ما سر و کار دارد. از مرحله اول که معاینه چشم است گرفته تا مرحله آخر که نصب عدسی طبی بر روی عینک است، همگی باید بسیار دقیق و با تمرکز بالا انجام شوند تا در نهایت خروجیِ کار همان عینکی باشد که شما بتوانید وضوحِ دیدِ بالا و آرامشِ چشمِ کامل داشته باشید. اما با وجودِ همه اینها، بازهم مشکلاتِ شایعی هستند که معمولا در این فرایند اتفاق میافتد که در اینجا قصد داریم تا شما را با آنها آشنا کنیم تا شما با آگاهیِ کامل، اقدام به تهیه و ساخت عینک طبی نمایید.
- نمره چشم اشتباه : این اتفاق حقیقتاً در ساخت عینک طبی بسیار مشکل ساز است زیرا تمامیِ زحماتِ عینکساز و هزینه ای که شما بابت تهیه عدسی طبی و فریم طبی متقبل شدید را به بادِ فنا میدهد. معاینه شدن توسطِ اپتومتریست و چشم پزشکِ با تجربه و کاربلد بسیار بسیار مهم است زیرا اگر به اشتباه چشم شما معاینه شود و نمره چشم اشتباه رویِ نسخه نوشته شود، تمامیِ مراحلِ بعدیِ ساخت عینک طبی که بر اساسِ همان نسخه پیش میرود نیز اشتباه خواهد بود و شما قطعا وضوحِ دید کافی نخواهید داشت و این مشکل اصلا به گردنِ عینکساز نیست زیرا عینکساز فقط و فقط وظیفه دارد تا عدسی طبی شما را بر اساسِ نمراتِ نوشته شده در نسخه چشم شما انتخاب نماید و دقیقاً بر اساسِ همان نمرات و اطلاعات، عدسی طبی عینک شما بر روی فریم عینک نصب خواهد شد، پس تنها وظیفه عینک ساز این است دقیقا مطابق با نسخه چشم شما، عینک طبی شما را بسازد. پس اگر با رعایتِ تمامی مشخصاتِ نسخه در مرحله ساخت عینک طبی باز هم دیدِ مناسبی نداشتید، مشکل از نمره جدیدِ شماست و باید این موضوع از طریقِ چشم پزشکِ شما حل شود.
- عدم تطابق Pd در هنگام نصب عدسی طبی: در ساخت عینک طبی، اندازه Pd بسیار مهم است. ممکن است برایتان سوال پیش آید که Pd چیست؟ به فاصله مردمک چشم راست و چپ شما از یکدیگر Pd میگویند که مخفف Pupillary Distance است به معنیِ فاصله مردمک چشم. حال چرا این عدمِ تطابق، در ساخت عینک طبی مشکل ساز میشود؟ و اصلا این مشکل از کجا شروع میشود؟ مشکل از انتخاب فریم طبی است. همین الان خواندنِ این مقاله را رها کنید و به جلوی آینه بروید و به چشمانِ خود خیره شوید. به فاصله مرکزِ چشم خود از یکدیگر بیشتر توجه کنید. فاصله آنها از هم پگونه است؟ کم، متوسط یا زیاد؟ حال نسخه چشم خود را بررسی نمایید و عبارتِ Pd را در آن پیدا کنید. ببینید که برای شما چه عددسی نوشته شده است؟ کمتر از 60؟ بین 60 تا 70؟ یا بیشتر از 70؟ اگر Pd شما کم باید ولی فریم عینک طبیای که انتخاب میکنید بزرگ باشد، در هنگام ساخت عینک طبی، مشکل بوجود میآید و در اصطلاح عینکسازی گفته میشود که Pd در نمیآید. این عدم تطابق Pd اگر زیاد باشد، در دید شما مشکل بوجود میآورد ولی اگر در حد 5 میلیمتر باشد، آنچنان محصوص نخواهد بود. ولی در کل فریم عینکی را انتخاب کنید که مردمک چشم شما در مرکز فضای عینک باشد و به سمت داخل یا کناره ها متمایل نباشد. خیلی از افراد بدون توجه به این موضوع، علاقه شدیدی به انتخاب فریم های بزرگ دارند ولی خب صرفاً علاقه شخصی مهم نیست، باید همه چیز کاملا اصولی و دقیق باشد.
کدام عدسی طبی را برای ساخت عینک طبی انتخاب کنیم؟
در ساخت عینک طبی، این موضوع نیز اهمیتِ خاصِ خود را دارد. در حالِ حاضر برندهای مطرحِ زیادی در بازار موجود است. مثل عینک زایس و خیلی برندهای دیگر که اگر کمی در این وبسایت بررسی نمایید، قطعا با آنها آشنا خواهید شد ولی توجه داشته باشید که عدسی طبی عینکی را انتخاب کنید که علاوه بر کیفیتِ بالا و مرغوبیت مواد اولیه، دقیقا مناسب با شرایطِ شما باشد.
اگر شخصی هستید که روزانه زمان بسیار زیادی را پشت سیستم کامپیوتری خود سپری میکنید و در اصل رزق و درآمد شما به آن وابسته شده، پس باید عدسی طبی مخصوص همین شرایط را نیز انتخاب کنید. امروزه عینکهایی روانه بازار شده تحت عنوانِ عینک کامپیوتر که پیشنهاد میکنیم حتما مطالب مربوط به آن را مطالعه نمایید. این عدسی ها به صورت تخصصی برای استفاده طولانی مدت از مانیتور کامپیوتر طراحی شده اند و از چشم شما در مقابلِ اشعه های مضرِ مانیتور محافظت میکنند.
اگر ادمین یا بلاگر اینستاگرام Instagram هستید و یا بخاطر شرایط خود مجبورید تا تمام مدت از گوشی تلفن همراه خود استفاده کنید و همین استفاده طولانی مدت باعث شده تا خیلی سریع دچار خُشکی و خستگی شدید چشم شوید، ما به شما پیشنهاد میکنیم تا مطلب مربوط به عینک موبایل را حتما بررسی نمایید زیرا در آنجا بهترین عدسیهای طبی مخصوص کار با موبایل را به شما معرفی نمودیم.
اگر که بخاطر کهولتِ سن و یا آب مروارید و یا همینطور خشکی چشم، نمیتوانید در طول روز برای انجام کارهای روزمره از آرامش کافی برخوردار باشید و چشمانتان شما را واقعا اذیت میکنند، بهتر است تا از عینک بلوکات استفاده نمایید. این عدسی ها (البته برندهای مرغوب) مخصوص همین شرایط ساخته شدهاند تا از چشمان شما در برابر اشعه UV و همچنین نورِ بنفشی که بسیار پر انرژی و مخرب است و از سمت خورشید و حتی تلویزیون های LED و LCD دائما با چشمان ما برخورد میکند محافظت مینماید.
یکی دیگر از معروفترین برندهای عدسی طبی که این چندساله طرفداران بسیار زیادی را به خود جذب نموده است، عینک هویا است. شهرت اصلی این برند بخاطر عدسی بلوکنترل Blue Control آن است که برای استفاده طولانی مدت از کامپیوتر و موبایل طراحی شده است و رضایت قابل قبولی را به خود جذب نموده، همچنین این برند، محصولات متنوع دیگری نیز دارد که در صفحه مربوط به خودش کاملا توضیح داده ایم. پس در صورتِ نیاز، آن را نیز مطالعه نمایید.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را به صورت خلاصه و مفید با مراحل ساخت عینک طبی آشنا کنیم و اطلاعاتی که نیاز است تا شما قبل از سفارش عینک طبی از آنها باخبر باشید را در اختیارتان قرار دهیم. اگر شما نیز قصد دارید تا برای خودتان یا هریک از اعضای خانواده عینک طبی تهیه کنید، پیشنهاد میکنیم تا از طریق واتس اپ Whatsapp با مشاورین ما در ارتباط باشید تا آنها نسبت به شرایط شما، بهترین محصولات را معرفی نمایند و مشاوره کامل و دقیق و البته رایگان، در اختیارتان قرار دهند. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.