سن ثابت شدن نمره چشم

سن ثابت شدن نمره چشم


همه ما می‌دانیم که چشم‌ها حساس‌ترین عضو بدنمان هستند و بنابراین نیازمند مراقبت، محافظت و رسیدگی بسیار ویژه‌تری نسبت به سایر اعضا بدن است. اما متأسفانه گاهی اوقات علی رغم وجود مراقبت‌ها و رسیدگی‌های مکرر، چشم ما با مشکلاتی مواجه می‌شود که این مشکلات و عیوب در نتیجه باعث تاری دید و بالا رفتن نمره چشم ما می‌شود و به عبارتی کیفیت دیدمان پایین می‌آید. البته گاهی اوقات نیز ضعف بینایی به دلیل قصور خود فرد است؛ چون دقت و رسیدگی کافی برای محافظت از چشمانش را نداشته است. پس نمی‌توان یک دلیل ثابت برای مشکلات و عیوب چشمی افراد مختلف نام برد.

در بالا رفتن نمره چشم و ضعف بینایی عوامل متعددی تأثیر گذارند؛ مانند وراثت، افزایش سن، اشعه‌های مضر، نور خورشید، کار کردن طولانی مدت با کامپیوتر، لپ‌تاپ یا استفاده مکرر از تلفن همراه، تماشای بیش از حد تلویزیون از فاصله کم، استفاده از لوازم آرایشی نامناسب (لنزهای غیر استاندارد) و خوابیدن با آن‌ها، بی توجهی به معاینات سالانه و مداوم چشم و … . اما نمره چشم افراد در سنین خاصی دیگر تغییر نمی‌کند و روش‌هایی نیز وجود دارد که کمک می‌کند نمره چشم افراد ثابت بماند. ثابت ماندن نمره چشم به خصوص برای افرادی که قصد انجام عمل جراحی را دارند، بسیار مهم است؛ چراکه اگر پیش از ثابت شدن نمره چشمانش اقدام به انجام عمل جراحی کنند ممکن است در آینده مجدداً با مشکلات بینایی مواجه شوند. اگر می‌خواهید درباره سن ثابت شدن نمره چشم بیشتر بدانید همراه emiroptic باشید.

نمره چشم چیست؟

نمره چشم چیست؟

نمره چشم، عددی است که توسط چشم پزشک و یا متخصص بینایی‌سنجی پس از انجام معاینات چشمی به دست می‌آید. افرادی که دارای مشکلات بینایی انکساری از جمله دوربینی، نزدیک‌بینی یا آستیگماتیسم هستند، یک نمره چشم دارند. در واقع نمره چشم هر فرد معیاری است که پزشکان یا بینایی‌سنج‌ها به کمک آن می‌توانند برای افراد عینک طبی مانند عینک بلوکات یا دیگر روش‌های درمان را تجویز کنند. نمره چشم ما ممکن است با گذشت زمان تغییر کنید؛ اما نکته قابل ذکر است که در نهایت ممکن است ثابت بماند و یا پزشکان از روش‌های خاصی استفاده کنند که کمک می‌کند نمره چشم افراد ثابت بماند.

مقاله پیشنهادی: روش خواندن نسخه عینک طبی

چرا نمره چشم ما تغییر پیدا می‌کند؟

چرا نمره چشم ما تغییر پیدا می‌کند؟

یکی از اصلی‌ترین و شایع‌ترین دلایلی که سبب تغییر یافتن نمره چشم ما می‌شود، مشکل قوز قرنیه است که این مشکل با بالا رفتن سن ارتباط مستقیمی دارد. قوز قرنیه یعنی این که به دلیل انعطاف پذیری بالای بافت قرنیه چشم که در بین سنین 10 تا 25 سالگی رخ می‌دهد، بافت قرنیه از حالت کروی شکل خود خارج شده و یک حالت مخروطی شکل پیدا می‌کند. در واقع حالت کروی شکل قرنیه چشم سبب می‌شود تا نور به صورت یکسان و یکنواخت به چشم ما برسد؛ اما زمانی که قرنیه چشم به شکل مخروطی تغییر می‌کند، سبب متمرکز شدن نور و ایجاد اختلال در وضوح بینایی می‌شود که همین مسئله نیز به ‌مرور زمان نمره چشم ما را تغییر می‌دهد. اگر در طول روز مدت زمان زیادی از موبایل و کامپیوتر استفاده می‌کنید بهتر است برای محافظت از چشمانتان از عینک کامپیوتر استفاده کنید.

سن ثابت شدن نمره چشم در افراد

سن ثابت شدن نمره چشم در افراد

دانستن سن ثابت شدن نمره چشم به آن جهت برای افراد اهمیت دارد که بتوانند زمان و سن مناسب برای برخی درمان‌های چشمی را متوجه شوند و از بازگشت ضعف و ناتوانی بینایی پس از عمل‌های جراحی یا … جلوگیری کنند. این سن حدوداً در تمامی افراد و جنسیت‌های مختلف ثابت و بی تغییر است؛ اما در این مورد استثناهایی نیز وجود دارد. به طور کلی می‌توان گفت که سن ثابت شدن شماره چشم افراد از حدود ۱۸ سالگی آغاز شده و حتی گاهی تا ۲۵ سالگی نیز ادامه پیدا می‌کند. اگر قصد دارید تا سن دقیق ثابت شدن نمره چشمانتان را بدانید باید تعیین کردن آن را بر عهده یک فرد متخصص چشم پزشک یا اپتومتریست بگذارید. اگر می‌خواهید بدانید اپتومتریست کیست به مقاله مربوطه آن مراجعه بفرمایید.

چشم پزشکان بر اساس تحصیلات، مطالعات و تجربیاتشان، بر اساس نوع چشم افراد، نوع اجزا تشکیل دهنده آن و دیگر تفاوت‌ها فردی، سن ثابت شدن نمره چشم افراد و زمان درست و مناسب برای جراحی را تعیین کرده و به اطلاع فرد می‌رسانند. نکته بسیار حائز اهمیت این است که افراد نباید تا زمانی که حداقل یک سال از سن ثابت شدن نمره چشمشان نگذشته است، اقدام به عمل جراحی کنند؛ چون اطمینان از ثبات نمره چشم تا پیش از سپری شدن یک سال، کاری به شدت ریسک‌پذیر و خطرناک است و همان‌طور که گفتیم ممکن است پس از جراحی ضعف بینایی فرد مجدداً باز گردد. ما به شما توصیه می‌کنیم قبل از ثابت شدن نمره چشمتان برای عمل از عینک‌هایی مانند عینک موبایل و کامپیوتر استفاده کنید.

عمل‌های جراحی چشم که پس از ثابت شدن نمره چشم انجام می‌شود:

عمل‌های جراحی چشم که پس از ثابت شدن نمره چشم انجام می‌شود

  • عمل لیزیک:

این عمل سبب بهبود سریع چشم شده و همچنین نیازی به هیچ‌گونه بانداژی ندارد و هزینه این نوع عمل نیز نسبت به دیگر عمل‌های جراحی مناسب‌تر است. اما گاهی اوقات مشاهده شده که افراد مدتی پس از این عمل جراحی دچار خشکی چشم شدند.

  • عمل لازک:

این عمل به منظور بازگشت قرنیه چشم به حالت اولیه و دستیابی به سلامت ابتدایی چشم انجام می‌شود؛ اما دوره نقاهت این عمل طولانی‌تر از سایر عمل‌های جراحی چشم است.

  • عمل پی آر کی (PRK):

این نوع عمل چشم خطر کاهش ضخامت قرنیه را کاهش می‌دهد؛ اما متأسفانه اندکی دردناک بوده و دوره نقاهت طولانی مدتی نیز دارد.

  • عمل فمتولیزیک:

این نوع عمل چشم به منظور بهبود بینایی فرد و عدم استفاده از عینک انجام می‌شود و بر خلاف سایر عمل‌های جراحی امکان تکرار عمل نیز وجود دارد. اما هزینه این نوع عمل‌ها بسیار بالاست و احتمال به وجود آمدن خشکی چشم در افراد بیشتر است.

با توجه به اینکه گفتیم سن ثابت شدن نمره چشم افراد از 18 تا 25 سالگی است، توصیه می‌شود که تا پیش از 25 سالگی هیچ عمل چشمی انجام ندهید و برنامه ریزی عمل جراحی چشم خود را برای بعد از 25 سالگی انجام دهید؛ چراکه درصد خطای تشخیص ثابت شدن نمره چشم در ابتدای 18 سالگی بسیار بالاست و هرچه سن شما به سمت 25 سالگی پیش برود، درصد این خطا کمتر و کمتر می‌شود.

برای آن دسته از افرادی که دارای شکل نزدیک‌بینی هستند عمل جراحی با نمره چشم 0/75- الی 8- انجام می‌گیرد. در افراد دارای مشکل دوربینی عمل جراحی با نمره چشم 0/72+ الی 5+ انجام می‌شود و برای افرادی هم که دارای مشکل آستیگماتیسم هستند، عمل جراحی با نمره چشم 0/25 الی 5 صورت می‌گیرد. همچنین بهترین و مناسب‌ترین سن برای انجام عمل جراحی چشم پس از ثابت شدن نمره چشم، در افراد نزدیک‌بین پیش از سن 40 سالگی و در افراد دوربین پس از سن 40 سالگی است. سن مناسب جراحی چشم نیز برای افراد آستیگمات نیز سن دقیق و مشخصی نیست و در هر سنی قابل انجام است البته به شرط آنکه نمره چشم فرد ثابت شده باشد.

preloader