امروزه به دلیل شرایط کنونی عصر حاضر و تنوع و کیفیت بالای گرافیکی بازیها، استقبال از بازی های کامپیوتری در کودکان و نوجوانان افزایش چشمگیری پیدا کرده و روز به روز در حالِ افزایش است. همچنین در پی آپارتمانی شدن خانهها و گسترش ویروس کرونا نیز کودکان تمایل بیشتری دارند تا اوقات فراغت خود را از طریق بازیهای ویدئویی و کامپیوتری سپری کنند. اما هیچکدام از آنها خبر ندارند که ادامهی این روند در آینده، چه تأثیرات مخرب و جبران ناپذیری بر سلامتِ روحی و جسمی آنها خواهد داشت. در ادامه این مقاله به مضرات بازی های کامپیوتری و راه حل برای کاهش این خطرات میپردازیم پس با emiroptic همراه باشید.
باید توجه داشته باشید که استفاده طولانی مدت کودکان از انواع بازیهای کامپیوتری، مخصوصاً آنهایی که مناسب سنِ آنها نیست و همچنین بیتوجهی والدین در کنترل کردنِ محتوا و میزان ساعتی که کودکان با این بازیها درگیر هستند، سبب بروزِ مشکلاتِ جدیای برای آنها میشود و نیاز است تا والدین، نکاتِ بسیار مهمی را در نظر داشته باشند که این نکات شامل مواردِ زیر است:
محتوای نامناسب بازی ها و تخریبِ شخصیتیِ کودکان
هر بازی کامپیوتری محتوا و داستانی را عرضه میکند و همهی ما میدانیم که هرکدام از این بازیها شامل رده بندی سنیِ خاصِ خود هستند که باید شدیداً به آن اهمیت داد. اگر بازی، مناسب گروه سنی کودک و یا نوجوان نباشد و محتوای بزرگسال داشته باشد قطعاً برای کودک پیامدهای منفی مثل اضطراب، استرس، بلوغ زودرس و پرخاشگری دارد. همگی ما زمانی کودک بودیم و میدانیم که کودکان و نوجوانان در بازیها به معنایِ واقعی زندگی میکنند و داستان و روندِ این بازیها تأثیر بسزایی در زندگی حقیقی آنان خواهد داشت. پس حتما بازیهایی که فرزندانتان مشغولِ آنها هستند را به دقت بررسی نمایید.
نداشتن فعالیت فیزیکیِ کودکان و خطراتِ ناشی از آن
نداشتن فعالیت فیزیکی یکی دیگر از مخربترین عوارضِ بازیهای کامپیوتری است. کودکیِ اکثر ما بر خلافِ امروزیها در پارکها و کوچهها میگذشت و امروزه وضع به شدت خطرناک است و کودکان ساعاتِ بسیار زیادی را بر روی صندلی و بدون هیچ حرکتی میگذرانند. این موضوع شدیداً بر روی آناتومی و تناسبِ اندامِ آنها تاثیر به شدت منفی دارد و آسیبهای جبرانناپذیر و خطرناک بر روی ستون فقرات و همچنین استقامت قلبی تنفسی آنها خواهد داشت.
امروزه مشکلات جدیای در ناحیه گردن و کمر کودکان و نوجوانان دیده میشود و منشا خیلی از این مشکلات نیز همین بازی های کامپیوتری است که متأسفانه والدین اصلا به آن توجه ندارند. پس اگر والدین مسئولیتپذیر و دلسوزی هستید، حتما باید برنامههای متنوع ورزشی را در کنارِ دیگر تفریحاتِ کودکانتان بگنجانید تا با شرکت کردن در انواعِ کلاسهای ورزشی گروهی، علاوه بر رشدِ شخصیتی و ارتباطاتِ اجتماعی آنها، وضعیت فیزیکی و سلامتِ جسمانیشان نیز توسعه پیدا کند.
مدت زمان بازی کردن و آسیبهایِ جبران ناپذیرِ اجتماعی
مدت زمانی که برای بازی کردنِ فرزندانتان در نظر میگیرید، تأثیر بسزایی در دو موردِ بالا یعنی سلامت جسم و روانِ آنها دارد. اگر زمانِ بازی آنها به درستی مدیریت شود خطرات ناشی از این بازی های کامپیوتری در کودکان نیز کاهش مییابد. از اصلی ترین و جدیترین خطرهای عدمِ زمانبندی مناسب بازی های کامپیوتری برای کودکانتان، منزوی شدن و گوشه گیری آنهاست. کودکی که با همسن و سالان خود و یا خانواده ارتباط نداشته باشد دچار انزوا و گوشه گیری میشود و قطعاً در آیندهای نه چندان دور، سبب مشکلاتِ جدی در ایجادِ ارتباطِ اجتماعی با دیگران میشود و این موضوع قطع به یقین بر موقعیتِ شغلی و زندگیِ اجتماعی آن فرد تأثیر منفی میگذارد. پس بهتر است کودکان و نوجوانان علاوه بر وقت گذرانی در دنیای مجازی، با افراد حقیقیِ زندگیِ خود نیز ارتباط مؤثر و دلپذیر برقرار کنند. البته این موضوع شدیداً به شما والدین بستگی دارد که تا چه اندازه با کودکانِ خود وقت میگذرانید و با آنها رفاقت میکنید. آیا تا به حال این سوال را از خود پرسیدهاید؟
کاهش کیفیت بینایی و آسیبهای جدی به چشم ها
بدیهی است نوری که از صفحه نمایشگر کامپیوتر و تلویزیون و موبایل و تبلت ساطع میشود، در گذر زمان آسیبهای جدی به چشم کودکانِ ما وارد میکند که معمولاً سبب بروزِ مشکلاتی نظیرِ خُشکی چشم، بی خوابیهای شبانه و سردرد، ضعیفی و قرمزی چشم میشود.
نورهای آبی و بنفشی که از صفحه نمایشگرِ وسایل دیجیتال مثل تلویزیون و کامپیوتر و موبایل به چشمِ کودکانِ ما اصابت میکند، مستقیماً به شبکیه چشم برخورد میکند و به مرور زمان سببِ اکسید شدنِ مایعهای چشمی در آن ناحیه از چشم میشوند که پیامدهای آن شاملِ قرمزی چشم، سردرد، خشکی چشم و … است.
به همین خاطر یکی از راههای کاهشِ این آسیبها، استفاده از عینک کامپیوتر است. این عینکها شاملِ عدسیهایی هستند که به صورتِ کاملاً تخصصی، حجمِ زیادی از اشعههای مضری که از صفحه نمایشگرها ساطع میشوند را بازتاب مینمایند و مانع از رسیدنِ آنها به چشم میشوند.
بهترین عدسی عینک محافظ چشم کودکان
در حال حاضر بهترین عدسیهایی که میتوان برایِ عینکِ مخصوصِ بازی و کامپیوتر استفاده کرد، عدسیهای بلوکنترل هستند که در عینک موبایل نیز استفاده میشوند. این عدسیها کاملاً متمرکز بر روی طیفِ پر انرژیِ آبی و بنفش هستند و آنها را بازتاب و به اصطلاح فیلتر میکنند. به همین خاطر بهتر است برای کودکانِ کم سن و سالی که چشمانِ حساس و آسیب پذیری دارند از این عدسیها تهیه کرد، چه بدونِ نمره باشند و چه نمره دار. یکی از بهترین برندهای این نوع عینک، عینک زایس است که میتوانید بررسی و خرید آن را در سایت ما به راحتی انجام دهید.
توجه داشته باشید که هرگز برای کودکان عینک بلوکات تهیه نکنید! زیرا این عینکها نسلِ قدیمیِ این نوع تکنولوژی هستند و اصلا جوابگویِ استفاده طولانی مدت از مانیتور تلویزیون و کامپیوتر و موبایل نیستند و همچنین اصلا برای کودکان توصیه نمیشوند زیرا طبقِ مقالاتِ متخصصینِ خارج از کشور، این عدسیها ممکن است در آینده بر روی کیفیتِ بیناییِ کودکان اثر منفی داشته باشد و سبب شوند تا کودکان نتوانند رنگها را همانگونه که هستند ببینند، البته این موضوع هنوز در دستِ تحقیق است و نمیتوان به قطعیت از آن سخن گفت ولی عقل و منطق حکم میکند که از این عدسیهای بلوکات به دور باشیم و از عدسی بلوکنترل که در همه جا از آن به خوبی یاد میشود استفاده نماییم.
اگر درباره چگونگی ساخت عینک کنجکاوید، ما به شما مطالعه مقاله مراحل ساخت عینک طبی را پیشنهاد میکنیم.
مشاوره رایگان
البته شما میتوانید برای دریافتِ مشاوره تخصصی و البته رایگان و یا شناخت و خریدِ بهترین عینک مخصوص بازی های کامپیوتری و خرید از بهترین برندها مانند عینک هویا، با مشاورینِ ما از طریقِ واتساپ Whatsapp و یا صفحه رسمی اینستاگرامِ Emiroptic و خطوط تلفن ثابت در ارتباط باشید. مشاورینِ ما آماده اند تا با کمالِ میل به سوالاتِ شما به صورتِ تخصصی پاسخ دهند و تمامیِ مراحلِ موردِ نیاز، از شناختِ انواع عدسی و عینک گرفته تا خرید و سفارشِ نهایی را برای شما انجام دهند.